Υποτροφία αποφοίτου του Πολυτεχνείου Κρήτης Νίκου Πατέστου (2016)

Υποτροφίες

Ο Νίκος Πατέστος βραβεύθηκε στο πλαίσιο της Τελετής Απονομής Διπλωμάτων Μηχανικού του Πολυτεχνείου Κρήτης (4/11/2016) και παρέλαβε ένα tablet από τον Νικόλα και Γιάννο Λοβέρδο και μια προσφορά ολιγόμηνης έμμισθης πρακτικής άσκησης στην εταιρεία ΚΑΥΚΑΣ ΑΕ από τον Γιάννη Καλογεράκη.

Τον Δεκέμβριο του 2017 ο Νίκος Πατέστος ολοκλήρωσε την τρίμηνη πρακτική του άσκηση στην εταιρεία ΚΑΥΚΑΣ ΑΕ και περιέγραψε την εμπειρία του ως εξής: 

"Αρχικά θα ήθελα να ευχαριστήσω την  κα Θεοδουλίδου για την πρωτοβουλία της για την δημιουργία και την  καθιέρωση του βραβείου «ΛΟΒΕΡΔΟΥ» για τις διπλωματικές  εργασίες  σε συνεργασία με την σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης ,την ίδια την σχολή και ιδιαιτέρως τον κ. Παπαευθυμίου που μου εμπιστεύτηκε το θέμα της εργασίας που πήρε το βραβείο για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, και την εταιρία ΚΑΥΚΑΣ που προσέφερε την θέση εργασίας. Η ενέργεια αυτή δίνει την ευκαιρία σε απόφοιτους της σχολής να ενταχθούν στην αγορά εργασίας μέσω, σύγχρονων ως προς την λειτουργίας τους, επιχειρήσεων.

Όσον αφορά την δικία μου εμπειρία μετά το πέρας της τρίμηνης πρακτικής άσκησης στην εταιρία ΚΑΥΚΑΣ, μπορώ να πώ πως με βοήθησε να κάνω το πρώτο βήμα μου στην αγορά εργασίας μέσα από ένα πολύ σύγχρονο πρόγραμμα εκπαίδευσης αλλά και ένα πολύ σωστά δομημένο και οργανωμένο και ευχάριστο περιβάλλον εργασίας. Σε όλα τα στάδια της πρακτικής η βοήθεια και η υποστήριξη ήταν διαρκής και είχε ως αποτέλεσμα να έρθω ένα βήμα πιο κοντά με τις σύγχρονες απαιτήσεις τις αγοράς. Επιπλέον το γεγονός ότι εντάχθηκα σε μια υγιή εταιρία μου επιβεβαίωσε ότι το φιλοτίμο, η όρεξη, η προσπάθεια και η διαρκής ενημέρωση, είναι τα στοιχεία που οδηγούν στην εργασιακή εξέλιξη. Επίσης η πρακτική δεν αποτέλεσε μια ορισμένου χρόνου επαφή αλλά ήταν η αρχή μια εργασιακής σχέσης γιατί μετά το πέρας της, η σύμβαση εργασίας μου ανανεώθηκε και η σχέση μου με την εταιρία έγινε πιο έντονη.Τέλος το συμπέρασμα μου όσον αφορά την κίνηση αυτή είναι πως πέρα από το κίνητρο που καλλιεργεί  στους φοιτητές της σχολής  Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης είναι και κίνητρο για όλες τις σύγχρονες επιχειρήσεις που θέλουν να επενδύσουν στο ανθρώπινο δυναμικό τους."